DSC_0205

De Plantage/de Egelantier, Soest

Winnaar vernieuwingsprijs 2004

Project

nieuwbouw

Onderwijs soort

primair onderwijs

Opdrachtgever

Gemeente Soest

Architect

Teeuwisse & Willems architecten en adviseurs

Aantal leerlingen

180

BVO

1280 m² m2

De jury over De Plantage/de Egelantier

Dit concept laat zien hoe in een achterstandswijk een brede school een belangrijke functie kan hebben in het versterken van de buurt en het schoolconcept. De rol van de opdrachtgever is duidelijk uitgewerkt en de relatie met het thema school en samenleving is manifest. Doel van het management is de onderwijskansen van kinderen te vergroten en de gegroeide zwarte school zodanig ontwikkelen dat er weer een gemengde groep leerlingen ontstaat. De jury vond het bijzonder dat een nog zo jong gebouw al een gevoel van warmte en vitaliteit uitstraalt.